Tort glazurat cu goji
PrinteazaTort glazurat cu goji din: oua, lapte praf, amidon, iaurt, ulei, praf de copt, branza, goji, rom, cacao.
Blat:
- 4 ouă
- 3 linguri lapte praf
- 3 linguri amidon
- 250 g iaurt până în 2%
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă praf de copt
- îndulcitor
- esenţă de vanilie şi portocală
Cremă:
- 300 g brânză vaci cremă până la 2%
- 3 ouă
- îndulcitor
- 1 lingură lapte praf
- 1 lingură cacao
- 1 lingură cafea solubilă
- esenţă de rom
- 2 linguri goji
Glazură:
- 3/4 lingură lapte praf
- îndulcitor
- 1 lingură cacao
- 1 lingură cafea solubilă
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul ca la maioneză; se încorporează îndulcitorul, apoi iaurtul şi celelalte ingrediente, iar în final albuşurile bătute cu un praf de sare.
Se toarnă 1/2 din compoziţie în forma cu hârtie de copt şi se coace puţin la 170°C, să prindă crustă. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă. Se aşază pe blat, se nivelează, se acoperă cu restul de compoziţie pentru blat şi se dă la cuptor 20-25 minute.
Se stinge focul şi se lasă prăjitura în cuptor, cu uşa deschisă. Se scoate în final pe un grătar metalic.
Pentru glazură se amestecă ingredientele uscate, apoi se înglobează câte puţină apă fierbinte. Se scoate hârtia de copt şi se aşază tortul pe un platou, se însiropează cu 50 ml lapte lichid 1,5 %. Se acoperă cu glazură, se presară goji nehidratate.
Se dă tortul la rece peste noapte.
Pofta buna!