Tort glazurat cu nuca
PrinteazaTort glazurat cu nuca din: oua, unt, zahar, faina, pesmet, nuca, pudra de cacao, lapte, frisca lichida, scortisoara, ciocolata.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 100 unt
- 100 g zahăr
- 50 g făină
- 50 g pesmet
- 50 g nuci măcinate
Pentru cremă:
- 2 linguri pudră de cacao
- 4 linguri lapte dulce
- 200 unt
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr
- 1 pachetel zahăr vanilat
- 2 gălbenusuri
- 2 linguriţe scortisoară măcinată
- 100 g miez de nucă rupt bucăti mari
Pentru glazură:
- 300 g ciocolată de menaj
- 100 g unt
- 4 linguri lapţe
Pentru decor:
- 8 jumătăţi miez de nucă
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul până se formează o cremă spumoasă. Adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine până se încorporează fiecare, apoi nucile măcinate, faina si pesmetul. La sfarsit, adaugi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compozitia intr-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi o introduci în cuptorul încins pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.
Pui toate ingredientele pentru cremă, mai puţin nuca, într-o crăticioară, aşezată în bain-marie, baţi cu telul sau amesteci permanent până se îngroaşă. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească, după care adaugi miezul de nucă.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul şi laptele, amestecând bine până se îngroaşă.
Tai un capac gros de 2 cm la blat, scobeşti miezul, lăsând pe margine şi la fund o grosime de 1-2 cm. Pui în interiorul blatului crema, aşezi capacul şi torni glazura deasupra.
Intinzi glazura uniform cu ajutorul unei lame de cuţit umede, decorezi cu jumătăţile de miez de nucă şi dai la rece pentru câteva ore.
Tort glazurat cu nuca
Pofta buna!