Tort glazurat cu miere

Printeaza

Tort glazurat cu miere din: faina, miere, unt, zahar, praf de copt, oua, ciocolata, smantana.

Ingrediente:

Pentru blat: 

  • 225 g făină
  • 110 g miere
  • 85 g unt
  • 85 g zahăr
  • un plic praf de copt
  • 2 ouă

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolată albă menaj
  • 200 ml smântână dulce pentru frişca

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • un albuş
  • sucul unei jumătăţi de lămăie

Pentru decor:

  • foi de napolitană

 

Mod de preparare Tort glazurat cu miere:

Untul cu zahărul se amestecă şi se adaugă ouăle bătute în prealabil.

Se pune şi mierea şi la final făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se pune într-o formă unsă şi se coace 45 de minute.

Se lasă apoi la răcit complet.

Pentru cremă, se topeşte ciocolata în smântână pentru frişcă încălzită în prealabil, apoi se dă la rece 3-4 ore după care se scoate şi se mixeză bine până se întăreşte.

Se taie blatul în două şi se umple cu crema albă de ciocolată.

Pentru glazură, se amestecă albuşul cu zahărul până ce se obţine o cremă albă.

Se adaugă sucul şi se mai amestecă 10 secunde. Se toarnă peste tortul aşezat pe un grătar. Se lasă să se închege.

Se decorează cu foi de napolitană.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.