Tort glazurat umplut cu crema de mandarine
PrinteazaO reteta de tort cu crema de mandarine, faina, zahar, oua, unt, praf de copt, cacao, frisca lichida, piscoturi, branza de vaci, gelatina si scortisoara.
Ingrediente:
- 75 g făină
- 75 g zahăr
- 2 ouă
- 25 g unt
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 şi 1/2 lingură cacao
Ingrediente crema:
- 1 cutie de compot de mandarine (480 g)
- 500 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 g pişcoturi
- 500 g brânză de vaci
- 1 lingură suc de portocale
- 2 plicuri gelatină (pentru închegat)
- scorţişoară
Ingrediente decor:
- 2 linguri miere
- 4 linguri vin roşu
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşti untul şi-l laşi deoparte. Freci apoi ouăle spumă cuzahărul. Cerni praful de copt şi cacaua peste făină, adaugi untul şi amesteci, apoi încorporezi ouăle, omogenizezi şi torni aluatul într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină .
Il dai la cuptor pentru 20 de minute, apoi îl laşi să se răcească. în acest timp pregăteşti crema: Scurgi mandarinele din compot, dar nu arunci sucul. Opreşti câteva felii de mandarine pentru decor.
Laşi gelatina să se dizolve în 150 ml suc de mandarine cu zahărul, un praf de scorţişoară şi sucul de portocale. Baţi frişca şi o amesteci cu brânza, vanilia şi mandarinele.
Topeşti gelatina pe baie de aburi 2-3 minute, o laşi să se răcească până la temperatura degetului şi o adaugi în compoziţia de frişcă. Amesteci crema până se omogenizează. Ungi cu ulei un castron, îl tapetezi cu o folie de plastic şi aşezi un strat de cremă, unul de pişcoturi însiropate în sucul rămas
de la compotul de mandarine, cremă, pişcoturi şi cremă. Aşezi apoi blatul de cacao răcit şi dai tortul la frigider până a doua zi când îl răstorni pe un platou.
Fierbi pe foc mic mierea cu vinul roşu şi zahărul, circa 15 minute cât să se lege, apoi dai deoparte să se răcească puţin. Torni glazura caldă peste tort şi decorezi cu felii de mandarine din compot.
Pofta buna!