Tort de iaurt si capsune
PrinteazaTort de iaurt si capsune din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, migdale, gelatina, iaurt, suc de lamaie, frisca, capsune, glazura.
- 2 oua
- 200 g zahar
- 1 praf de sare
- 30 g faina
- 30 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 25 g migdale macinate
- 8 foite gelatina
- 500 g iaurt slab
- 4 linguri suc de lamaie
- 300 g frisca
- 650 g capsune
- 1 plic glazura pentru tort, rosie
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 75 g zahăr. Bateţi albuşurile şi sarea spumă, apoi încorporaţi-le în amestecul cu gălbenuşuri. Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi migdalele.
Adăugaţi totul peste amestecul de mai sus şi omogenizaţi. Aşezaţi aluatul asttfel format într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l 35 de minute şi lăsaţi-l ssă se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Amestecaţi iaurtul, 100 g zahăr şi sucul de lămâie. Stoarceţi gelatina, dizolvaţi-o şi încorporaţi-o în acest amestec, apoi lăsaţi crema la rece. Bateţi frişca şi restul de zahăr şi încorporaţi-o în cremă imediat ce aceasta începe să se închege.
Inchideţi blatul într-un inel de tort şi întindeţi crema peste tort. Pregătiţi ciupercile şi presăraţi-le pe tort. Pregătiţi glazura şi ornaţi fructele cu aceasta.
Tort de iaurt si capsune
Pofta buna!