Tort de iaurt si capsune

Printeaza

Tort de iaurt si capsune din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, migdale, gelatina, iaurt, suc de lamaie, frisca, capsune, glazura.

Ingrediente:Tort_de_iaurt_si_capsune

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 30 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 g migdale macinate
  • 8 foite gelatina
  • 500 g iaurt slab
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 300 g frisca
  • 650 g capsune
  • 1 plic glazura pentru tort, rosie

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 75 g zahăr. Bateţi albuşurile şi sarea spumă, apoi  încorporaţi-le în amestecul cu gălbenuşuri. Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi migdalele.

Adăugaţi totul peste amestecul de mai sus şi omogenizaţi. Aşezaţi aluatul asttfel format într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l 35 de minute şi lăsaţi-l ssă se răcească.

Inmuiaţi gelatina. Amestecaţi iaurtul, 100 g zahăr şi sucul de lămâie. Stoarceţi gelatina, dizolvaţi-o şi încorporaţi-o în acest amestec, apoi lăsaţi crema la rece. Bateţi frişca şi restul de zahăr şi încorporaţi-o în cremă imediat ce aceasta începe să se închege.

Inchideţi blatul într-un inel de tort şi întindeţi crema peste tort. Pregătiţi ciupercile şi presăraţi-le pe tort. Pregătiţi glazura şi ornaţi fructele cu aceasta.

Tort de iaurt si capsune

Tort_de_iaurt_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.