Tort cu iaurt si jeleu de caise
PrinteazaTort cu iaurt si jeleu de caise: oua, faina, zahar, cacao, sare, praf de copt, ulei, frisca lichida, compot de caise, gem de caise, iaurt cu gust de caise, zahar vanilat, gelatina.
- 6 ouă
- câte 6 linguri zahăr şi făină
- 2 linguri cacao
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 linguiţâ praf de copt
- cîte 1 linguriţă ulei şi fănă pentru tavă
Ingrediente cremă:
- 300 ml frişcă lichidă
- 1 borcan compot de caise
- borcan gem de caise
- 400 g iaurt cu gust de caise
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 plicuri (20 g) gelatină
Ingrediente ornat:
- 300 ml compot de caise
- I plic (10 g) gelatină
- 200 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile bătute şi făina cernută impreună cu praful de copt şi cacaua.
După fiecare ingredient, amesteci de jos în sus, cu o lingură de lemn. Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o formă cu margine detaşabilă, torni aluatul şi îl coci la foc mediu, 25-30 de minute.
După ce s-a răcit, îl tai în două foi orizontale.
Hidratezi gelatina în 100 ml compot, iar după 10 minute o topeşti la bain- marie.
Decojeşti caisele şi le scoţi sâmburii, după care le mixezi până obţii un piure.
Pentru cremă, amesteci iaurtul cu piureul de caise, aroma şi gelatina călduţă, după care adaugi frişca bătută şi omogenizezi.
Aşezi pe un platou un blat inconjurat de inelul formei de tort. Il insiropezi cu zeama de compot, il ungi cu gem, torni 1/2 din crema de iaurt. Pui al doilea blat, îl presezi uşor şi torni restul de cremă. Introduci tortul în frigider pentru 1 oră.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina în 100 ml compot, iar după 10 minute o dizolvi pe baie de aburi şi o amesteci cu restul de zeamă de compot. Torni jeleul uniform, peste crema de iaurt.
Păstrezi tortul 1 oră în frigider, după care desfaci inelul formei şi decorezi marginile cu frişca rămasă.
Tort cu iaurt si jeleu de caise
Pofta buna!