Tort in pat de ciocolata
PrinteazaTort in pat de ciocolata din: ciocolata, ulei, zahar vanilat, esenta de migdale, branza dulce, zahar, mascarpone, lamai, portocala, gelatin, sare, frisca, oua, lapte.
Pentru patul de ciocolată:
- 800 g ciocolată
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
- un plic zahăr vanilat
- 2-3 picături esenţă de migdale
Pentru umplutură:
- 150 g brânză dulce
- 200 g zahăr
- 100 g brânză mascarpone
- coaja de la 1-2 lămâi
- coaja de la o portocală
- zahăr vanilat
- o portocală
- 2 pliculeţe gelatină
- un praf sare
- 300 ml frişcă naturală
- 4 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Se pregăteşte, pentru început, ciocolata. Se taie cubuleţe, se adaugă uleiul şi esenţele şi se lasă să se topească la baie de aburi. Separat, se tapetează o oală cu hârtie de copt şi se toarnă ciocolata lichidă.
Se întinde pe pereţi cât şi pe fundul oalei şi se lasă la rece, nu la frigider, ci în cămară sau afară.
Se pune între timp gelatina să se înmoaie în apă rece. Se pun oăle într-o cratiţă şi se bat cu zahărul, se adaugă laptele fierbinte şi se aşază pe foc.
Se lasă să fiarbă 10 minute şi, spre sfârşit, se adaugă coaja de lămâie şi de portocală şi esenţa de vanilie.
Gelatina se adaugă după ce s-a oprit focul. Se amestecă uşor şi se răceşte în apă.
Se bate frişca şi se lasă la rece. După ce s-a răcit şi compoziţia de ouă, se adaugă brânza dulce şi crema de brânză, se amestecă uşor cu telul pară şi se încorporează şi frişca.
Se dezlipeşte uşor hârtia de patul de ciocolată, se întoarce şi se toarnă compoziţia. Se ornează cu felii de portocale caramelizate.
Se lasă la rece 2-3 ore.
Tort in pat de ciocolata
Pofta buna!