Tort infasurat

Printeaza

Tort infasurat din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, lapte, zahar vanilat, unt, grasime, nuci, rom, apa.

Ingrediente:Tort infasurat

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • esenţă de rom

Pentru crema:

  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri făină
  • 12 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 g unt  80% grăsime
  • 1 farfurie nuci prăjite
  • puţin rom

Pentru sirop:

  • 1 lingură zahăr caramelizat
  • 300 ml apă
  • 3 linguri zahăr

Pentru ornat:

  • vişine din dulceaţă
  • ciocolată nuci

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile şi continui mixarea. Adaugi făina, cacao în ploaie pentru a nu se face cocoloaşe şi esenţa.

Compoziţia trebuie să fie neagră. în funcţie de cacao, poţi să mai adaugi. Coci blatul în tavă obişnuită de cuptor, până când trece testul cu scobi­toarea, fără a fi prea uscat. Laşi să se răcească, apoi tai blatui în 4 fâşii egale, în lungul tăvii, apoi fiecare fâşie în două (transversal).

In final, vei avea 8 fâşii de câte 7,5 cm lăţime. Aceasta va fi înălţimea tortului, căci le vei rula una după alta, după ce le ungi cu cremă.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci laptele cu făina, 12 linguri zahăr, zahărul vanilat şi fierbi totul până se îngroaşă bine. După ce se răceşte, amesteci compoziţia cu untul alifiat cu zahărul rămas, nucile prăjite în cuptor şi mărunţite prin maşina de nuci şi puţin rom.

Intinzi cele 8 fâşii pe planşetă, le ungi cu cre­mă şi presari vişine din dulceaţă. Rulezi, pe platoul de tort, cu grijă, adăugând fâşie după fâşie şi pre­sând cu mâna pentru a se lipi. însiropezi cu sirop, folosind o seringă sau o linguriţă.

Pregăteşti siropul aşa:

Caramelizezi 1 lingură de zahăr într-o crăticioară, îl stingi cu apa şi laşi să fiarbă, împreună cu alte 3 linguri de zahăr. Insiropezi pe deasupra, căci tortul o să fie ca o ruladă aşezată în picioare, apoi îl îmbraci în cremă. Deasupra razi ciocolată neagră şi ornezi cu vişine, iar pe margini pui bucăţi de ciocolată şi nuci.

Laşi tortul la frigider câteva ore, înainte de a fi servit. Feliile vor arăta interesant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.