Tort de inghetata
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de inghetata din: frisca lichida, zahar, oua, zahar pudra, unt, faina, oua, sare, fructe de padure si gelatina.
- 400 ml frisca lichida
- 4 linguri cu zahar
- 4 oua
pentru blat:
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- 50 g faina
- 2 oua
- sare
pentru jeleu:
- 200 g fructe de padure congelate
- 3 linguri cu zahar
- 1 pliculet cu gelatina
Mod de preparare:
Pentru blat, freaca untul spuma cu zaharul, incorporeaza galbenusurile. Adauga faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Toarna compozitia intr-o forma rotunda (cu peretii detasabili) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute. Separat, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Adaugă albuşurile spumă şi Hulata lichidă bătută bine. Toarnă crema astfel obţinută peste blatul copt şi răcit. Lasă la rece minimum trei ore.
Pune pe foc fructele împreună cu zahărul, până se topeşte. Opreşte focul şi adaugă gelatina. Lasă la răcit puţin şi toarnă peste tortul de îngheţată. Serveşte după ce a stat la rece încă o oră.
Tort de ingheatata
Pofta buna!