Tort de inghetata cu aroma de rubarba
PrinteazaTort de inghetata cu aroma de rubarba din: rubarba, zahar, sirop de ghimbir, oua, zahar pudra, smantana, bezele, ghimbir confiat.
Ingrediente:
- 200g de rubarbă, tocată
- 100g de zahăr
- 3 linguri sirop de ghimbir
- 4 ouă, albuşurile separate de gălbenuşuri
- 100g de zahăr pudră
- 300ml de smântână pentru frişcă
- 50g de bezele, rupte în bucăţi
- 25g de ghimbir confiat, pentru servit
Mod de preparare:
Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 900g.
Pune rubarba tocată într-o cratiţă medie, împreună cu zahărul, siropul de ghimbir şi 2 linguri de apă.
Incălzeşte ingredientele uşor, până când zahărul se dizolvă, apoi fierbe compotul 10-15 minute sau până când rubarba devine moale, dar îşi păstrează forma.
Toarn-o într-un borcan termorezistent şi las-o să se răcească.
Intr-un bol mare, bate albuşurile cu un tel electric, până când obţii o spumă fermă, apoi pune-o deoparte.
Intr-un alt bol, bate gălbenuşurile cu zahărul pudră, până când obţii o cremă deschisă la culoare şi care începe să se îngroaşe.
In cele din urmă, într-un al treilea bol, bate smântână pentru a obţine frişcă. Cu mişcări de împăturire încorporează gălbenuşurile în frişcă, apoi încorporează albuşurile şi jumătate dintre bezelele rupte în bucăţi.
Transferă cu grijă o treime din această cremă în tava pregătită anterior şi congeleaz-o 20-30 de minute sau până când tocmai se stabilizează (ţine restul de compoziţie în frigider).
Odată ce compoziţia s-a întărit, scoate tava din congelator şi toarnă jumătate din mixul de rubarbă.
Dacă vrei, pune puţină rubarbă deoparte, pentru decorat. Adaugă încă o treime din cremă şi pune tava la loc în congelator, pentru alte 30 de minute.
Când s-a stabilizat şi acest strat, adaugă rubarba rămasă, urmată de ultimul strat de cremă.
Acoperă tava cu folie alimentară şi pune-o la loc în congelator, pentru 2 ore.
Pentru a servi tortul de îngheţată, răstoarnă-l pe un platou şi dezlipeşte hârtia de copt.
Decorează-l cu rubarba păstrată, cu bucăţile de bezele rămase şi cu ghimbir confiat. Feliază-l şi serveşte-l imediat.
Tort de inghetata cu aroma de rubarba
Pofta buna!
Arata foarte bine tortul de inghetata