Tort de inghetata cu caise

Printeaza

Tort de inghetata cu caise

Ingrediente blat:

  • 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate
  • 2 Lg miere sau dupa gust
  • 2 Lg cafea cereale
  • 2 curmale (opt.)
  • 2-3 picaturi esenta vanilie
  • apa

 

Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati dupa gust alte fructe uscate.

 

Mod de preparare:

Tort de inghetata cu caise: Blatul se mixeaza in robot de bucatarie, pana devine o gramajoara. Puneti-le pe rand, ca sa nu se blocheze robotul.

Compozitia se preseaza intr-o forma rotunda, tapetata cu folie de plastic culinara. Umplutura se prepara in blender, iar laptele de migdale il puteti gasi aici.

Se adauga peste blat, si se da la congelator pentru o ora, sau pana se intareste putin.
Este de neimaginat, mai ales daca folositi ca fructe caisele, piersicile, mango.

Eu am avut la congelator puse de anul trecut, cateva pungulite cu caise, visine, afine, agrise, catina, etc si mi-au prins bine pe timp de iarna.

Dupa ce tortul s-a intarit, se prepara o crema de ciocolata, din 3 Lg cacao, 3 Lg miere, apa putina, 2 picaturi vanilie, si ulei de masline foarte putin, sau un avocado.

Se intinde peste tort si se orneaza dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.