Tort de inghetata cu fructe de padure si menta

Printeaza

Tort de inghetata cu fructe de padure si menta din: albusuri, zahar, suc de lamaie, sare, zmeura, ciocolata alba, galbenusuri, lapte, gelatina alba, frisca, fructe de padure, menta.

Ingrediente pentru blat:Tort de inghetata cu fructe de padure si menta

  • 3 albuşuri
  • 175 g zahăr
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 375 g zmeură
  • 75 g ciocolată albă
  • 5 gălbenuşuri
  • 125 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 3 foi gelatină albă
  • 400 ml frişcă

Ingrediente pentru decor:

  • spirale de ciocolată albă
  • fructe de pădure
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu sare, zahăr şi suc de lămâie. Tapetezi o formă de tort cu diametrul de 26 cm cu hârtie de copt şi torni bezeaua. Laşi la copt 3-4 ore la 75°C.

Scurgi zmeura şi din jumătate din cantitate faci piure. Baţi la bain-marie gălbenuşurile, laptele şi zahărul. Dizolvi înăuntru gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi laşi să se răcească.

Apoi amesteci totul cu frişca bătută. Jumătate din cremă o amesteci împreună cu ciocolata topită, iar cealaltă jumătate cu piureul de zmeură. Repartizezi peste bezea compoziţia cu ciocolată albă, apoi cea cu zmeură, presari restul de fructe şi treci cu o furculiţă prin cele două creme pentru a le combina.

Laşi la congelator cam 3 ore, scoţi din formă şi ornezi cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă şi frunzuliţe de mentă.

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort de inghetata cu crema de alune

Tort de inghetata cu crema de alune

Tort de inghetata cu crema de alune din: biscuiti, frisca, mascarpone, zahar, lapte, banane, crema de alune, vanilie. Ingrediente: 160 g biscuiţi digestivi 400 ml frişcă lichidă 500 g mascarpone 50 g zahăr pudră 1 cutie lapte condensat 2 linguriţe pastă de vanilie 150 g cremă de alune şi cacao 2 banane 30 g cremă […]

 

Tort de inghetata cu capsuni

Tort de inghetata cu capsuni

Tort de inghetata cu capsuni din: biscuiti, oua, smantana, vanilie, zahar, ulei, capsuni. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu ciocolată 500 ml smântână pentru gătit 6 ouă 1 păstaie de vanilie 120 g zahăr 200 g căpşuni 2 linguri ulei de cocos   Mod de preparare: Se separă ouăle în două boluri. Se bat albuşurile cu […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.