Tort de inghetata cu fructe de padure

Printeaza

Tort de inghetata cu fructe de padure din: unt, zahar, vanilie, portocala, faina, praf de copt, inghetata de capsuni, frisca, zahar pudra, fructe de padure.

Ingrediente:Tort de inghetata cu fructe de padure

  • 185 g unt înmuiat la temperatura camerei
  • 60 g zahăr tos
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 4 ouă
  • zeama şi coaja răzuită de la 1 portocală
  • 225 g făină cu factor de creştere
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 500 ml îngheţată de căpşuni, uşor înmuiată
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 150 g fructe de pădure
  • 1 încinge cuptorul la 6/180 °C

 

Mod de preparare:

Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 20 cm. Cu telul electric combină untul, zahărul, şi vanilia până la omogezare. într-o cană combină ouăle, zeama şi coaja de portocală.

Incorporează treptat în amestecul de unt, adăugând câte puţină făină ca să nu se taie. Incorporează făina şi praful de copt; toarnă compoziţia în forma de copt. Dă la cuptor 50 min -1 oră, până când scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcescă în formă 10 min şi mută pe grătarul metalic.

După ce blatul e complet t) rece decupează un cerc în mijloc lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur şi dedesubt. Scoate bucata decupată şi umple golul cu îngheţată, nivelează şi dă la congelator.

Scoate din congelator cu 15 min înainte de a servi.

Bate frişca spumă şi îndulceşte-o cu zahăr pudră. Scoate tortul din congelator şi aşază-lpe platou, pune frişca şi presară fructele de pădure.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.