Tort de inghetata cu fructe de padure
PrinteazaTort de inghetata cu fructe de padure din: unt, zahar, vanilie, portocala, faina, praf de copt, inghetata de capsuni, frisca, zahar pudra, fructe de padure.
- 185 g unt înmuiat la temperatura camerei
- 60 g zahăr tos
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 4 ouă
- zeama şi coaja răzuită de la 1 portocală
- 225 g făină cu factor de creştere
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 500 ml îngheţată de căpşuni, uşor înmuiată
- 300 ml frişcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
- 150 g fructe de pădure
- 1 încinge cuptorul la 6/180 °C
Mod de preparare:
Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 20 cm. Cu telul electric combină untul, zahărul, şi vanilia până la omogezare. într-o cană combină ouăle, zeama şi coaja de portocală.
Incorporează treptat în amestecul de unt, adăugând câte puţină făină ca să nu se taie. Incorporează făina şi praful de copt; toarnă compoziţia în forma de copt. Dă la cuptor 50 min -1 oră, până când scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcescă în formă 10 min şi mută pe grătarul metalic.
După ce blatul e complet t) rece decupează un cerc în mijloc lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur şi dedesubt. Scoate bucata decupată şi umple golul cu îngheţată, nivelează şi dă la congelator.
Scoate din congelator cu 15 min înainte de a servi.
Bate frişca spumă şi îndulceşte-o cu zahăr pudră. Scoate tortul din congelator şi aşază-lpe platou, pune frişca şi presară fructele de pădure.
Pofta buna!