Tort de inghetata cu fructe – usor de preparat
PrinteazaTort de inghetata cu fructe din: faina, zahar tos, unt, oua, lapte, coaja de portocala, zeama de portocala, amestec de fructe rosii, zahar tos, lichior de portocale, albusuri, zahar pudra.
- 125 g faina cu factor de crestere
- 125 g zahar tos
- 125 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 2 oua
- 1 lingura lapte
- coaja rasa de la 1 portocale, plus 2 linguri zeama
pentru umplutura:
- 250 g amestec de fructe rosii
- 50 g zahar tos
- 2 linguri lichior de portocale
- 150 ml frisca lichida
- 2 albusuri
- 25 g zahar pudra, plus pentru presarat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt baza şi marginile formei rotunde de 20 cm.
Cu ajutorul telului electric combina untul, zahărul şi încorporează făina.
Adaugă ouăle, laptele, zeama şi coaja de portocală şi amestecă până la omogenizare.
Toarnă compoziţia în formă şi dă la cuptor 25-30 min până când creşte şi devine elastic.
Lasă să se răcorească complet şi apoi taie în două foi orizontale. Tapetează aceeaşi formă cu 2 foi de folie adezivă aşezate una peste alta încrucişat.
Combină 150 g fructe roşii cu zahărul tos şi alcoolul, până obţii o pastă şi apoi trece-o prin sită, într-un bol.
Bate frişca spumă şi apoi încorporează piureul de fructe. Amestecă pentru omogenizare.
Bate albuşurile spumă, încorporează zahărul pudră şi apoi combină cu frişca.
Aşază o foaie de blat în formă, toarnă compoziţia de frişcă şi albuş, aşază a doua foaie de blat deasupra, acoperă forma cu folie adezivă şi dă la congelator 4-6 ore sau peste noapte.
Scoate tortul din formă, îndepărtează folia şi lasă la frigider minim 20 min înainte de a servi.
Presară zahăr pudră, taie felii si serveste.
Tort de inghetata cu fructe
Pofta buna!