Tort de îngheţată cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ingheatata cu fructe din: capsuni, foi de gelatina, branza de vaci, zahar pudra, sarlota de vanilie, suc de fructe, zmeura si frisca.
- 300 g căpşuni
- 8 foi de gelatină
- 600 g brânzică de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 1 pachet de şarlotă de vanilie
- 350 ml suc de fructe
- 300 g zmeură
- 600 ml frişcă
Mod de preparare:
Se curăţă căpşunile, se spală şi se lasă să se scurgă pe un şerveţel de hârtie. Se umezeşte gelatina şi se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pune brânzica de vaci într-un castron. Se dizolvă praful de şarlotă de vanilie şi zahărul pudră în sucul de fructe şi se amestecă apoi cu brânzica de vaci.
Se încorporează gelatina în frişcă. Se umezeşte o formă de tort (cu diametrul de 22 cm) cu apă rece şi se toarnă 1/3 din amestecul de brânză. Se pune un strat de zmeură deasupra şi se acoperă cu brânza rămasă.
Se netezeşte toată suprafaţa şi se lasă la frigider timp de şase ore (cel mai bine ar fi peste noapte). Cu aproximativ 1 oră înainte de servire, se scoate desertul pe un platou şi se bagă la frigider. Se garniseşte cu fructe proaspete.
Tort de îngheţată cu fructe
Pofta buna!