Tort cu inghetata de menta
PrinteazaO reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de ciocolata.
pentru inghetata:
- 375 ml lapte
- 500 ml smantana dulce
- 100 g zahar+1 lingura
- 1 praf sare
- 150 g frunze menta
- 4 galbenusuri
- 100 g fulgi de ciocolata
pentru blat:
- 300 g biscuiti cu cacao
- 125 g unt
pentru decor:
- sos de ciocolata
- frunze de menta
Mod de preparare:
Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul şi sarea şi fierbi, la foc mic, amestecând, până se dizolvă zahărul. Adaugi frunzele de mentă şi le apeşi cu o lingură de lemn până nu se mai ridică la suprafaţa laptelui. Iei vasul de pe foc, acoperi cu un capac şi laşi să se odihnească o oră.
Presezi frunzele de mentă ca să iasă cât mai mult lichid, strecori laptele şi-l încălzeşti din nou până începe să fiarbă. Baţi gălbenuşurile cu o lingură de zahăr până se albesc, torni încet laptele cald, amestecând continuu. Pui din nou amestecul pe baie de aburi, fierbi până se îngroaşă şi apoi amesteci cu smântână.
Torni crema într-un vas rece, laşi să se răcească, amestecând din când în când. Acoperi şi laşi] la congelator peste noapte.
Pentru blat, topeşti untul la foc mic sau la microunde şi-l amesteci cu biscuiţii măcinaţi fin. Imbraci cu compoziţia de biscuiţi o formă de tartă (inclusiv pereţii formei). Laşi forma la frigider 2-3 ore. Scoţi îngheţata de la frigider şi-o afânezi cu o furculiţă.
Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci uşor. O torni peste blatul de biscuiţi şi decorezi cu sos de ciocolată. Ornezi cu frunze de mentă şi servesti.
Tort cu inghetata de menta
Pofta buna!