Tort de înghetata cu nes si cacao

Printeaza

Tort de înghetata cu nes si cacao din: branza mascarpone, frisca, galbenusuri, zahar, lapte dulce, nes, praf de cacao, esenta de vanilie, frisca, ornamente de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 50 g branza mascarpone
  • 750 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte dulce
  • 3 lingurite nes
  • 3 lingurite praf de cacao
  • esenta de vanilie
  • frisca si ornamente de ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Amesteci cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.

Adaugi, „în fir subţire”, laptele fierbinte, amestecând permanent până se omogenizează, apoi laşi compoziţia să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme.

Dai deoparte compoziţia şi o laşi un timp, până se răceşte.

Separat, mixezi frişca, o amesteci cu brânza mascarpone şi o amesteci treptat cu crema de gălbenuşuri răcită complet.

Imparti compoziţia în două în castroane separate. O parte o amesteci cu nesul dizolvat cu 2 linguri de apă, iar restul cremei o amesteci cu pudră de cacao.

Amesteci bine fiecare compoziţie pentru a se omogeniza complet. Laşi cele două creme la frigider, circa 2 ore, să se întărească.

Tapetezi o cutie de plastic (dreptunghiulară sau rotundă, după preferinţe) cu folie alimentară, torni cele două compoziţii, după un design conform imaginaţiei proprii şi introduci cutia în congelator pentru 5-6 ore.

Odată scoasă de la rece poate fi tăiată felii şi servită cu ornamente de ciocolată şi un şpriţ de frişcă.

 

Tort de înghetata cu nes si cacao

Tort_de_inghetata_cu_nes_si_cacao

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.