Tort de îngheţată cu pepene galben

Printeaza

Se fierbe un sirop din 75 g zahăr, 2 linguri apă, coaja şi sucul de la 2 lămâi. Se lasă să se răcească şi se amestecă împreună cu 500 ml lapte bătut, eventual şi 2 linguri lichior Limoncello (lichior italian de lămâie).

Se înglobează 200 g frişcă; se aşază într-un vas plat şi se dă la congelator 3 ore, amestecând energic la intervale de 30 min.

Se aşază îngheţata într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie transparentă; se nivelează şi se mai dă la congelator cca 2 ore. Intre timp, se curăţă de seminţe 1/2 pepene galben neted şi 1/2 pepene galben turkestan.

Se scot bile de pulpă. Se răstoarnă îngheţata pe un platou şi se desprinde folia de pe fund. Se aşază deasupra bilele de pepene.

Tort de îngheţată cu pepene galben

Tort de îngheţată cu pepene galben

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.