Tort de inghetata – usor de preparat si gustos

Printeaza

Tort de inghetata din: oua, faina, zahar, suc de lamaie, praf de copt, albusuri, frisca, ciocolata alba, zahar, esenta de migdale, lapte, cacao, afine, ciocolata.

 

Ingrediente:Tort_de_inghetata

blat:

inghetata alba:

  • 3 albusuri
  • 400 ml frisca
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 g zahar
  • esenta de migdale

inghetata cu cacao:

  • 4 albusuri
  • 250 g frisca
  • 50 ml lapte
  • 30 g cacao

pentru ornat:

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Batem albuşurile spumă, adăugăm sucul de lămâie şi continuăm să batem până se întăreşte.

Le punem peste gălbenuşuri, omogenizăm uşor şi presărăm făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt.

Incorporăm făina şi turnăm compoziţia în formă unsă cu unt. Coacem 45 minute la foc moderat. Scoatem blatul din formă.

După ce s-a răcit, îl tăiem în două.

Inghetata alba:

Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţa de migdale şi continuăm să batem până se întăreşte.

Topim pe bain-marie ciocolata albă. O amestecăm cu frişcă. Adăugăm spuma de albuşuri peste frişca amestecată cu ciocolată.

Stropim cu esenţă de migdale.

Turnăm îngheţata într-o formă cu pereţi detaşabili şi o introducem în congelator, pentru trei ore.

Inghetata de cacao:

Batem albuşurile spumă. Presărăm zahărul şi continuăm să batem până se întăreşte. Punem laptele la fiert.

Când începe să clocotească, adăugăm cacao. Mai lăsăm un clocot şi oprim focul. Punem frişca peste albuşuri, adăugăm laptele cu cacao şi amestecăm uşor.

Turnăm îngheţata într-o formă similară cu cea în care am pus îngheţata albă. Lăsăm în congelator, pentru trei ore.

Montam tortul:

Scoatem îngheţata din congelator şi detaşăm marginile formelor. Punem o foaie de tort pe un platou.

Desprindem cu grijă îngheţata cu cacao de forma în care a fost pusă şi o punem peste blat.

Acoperim cu cealaltă foaie de blat şi adăugăm îngheţata albă.

Punem frişca într-un poş şi ornăm tortul. Adăugăm cireşe, afine şi bucăţele de ciocolată.

Băgăm tortul în congelator, până în momentul servirii.

Tort de inghetata

Tort_de_inghetata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.