Tort de inghetata de vanilie si capsuni
PrinteazaTort de inghetata de vanilie si capsuni din: biscuiţi zdrobiţi, unt, îngheţată de căpşuni, îngheţată de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată rasă, zahăr pudră, lapte condensat, făină, oua, îngheţată de ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 2 ceşti de biscuiţi zdrobiţi
- ceaşcă unt topit
- 1500 ml îngheţată de căpşuni
- 1000 ml îngheţată de vanilie
- 400 g căpşuni
- 100 g zahăr
Ingrediente pentru glazură:
- 1 ceaşcă ciocolată rasă
- 1/4 ceaşcă unt
- 1 ceaşcă zahăr pudră
- 1 ceaşcă lapte condensat
In grediente pentru cornet:
- 200 g făină
- 200 g unt topit şi răcorit
- 200 g albuş
- 100 g zahăr pudră
- 500 ml îngheţată de ciocolată
Mod de preparare:
tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 24 cm). amestecă biscuiţii zdrobiţi cu unt şi se încrustează în formă.
Se lasă să se înmoaie îngheţata de căpşuni şi se repartizează pe blat; se nivelează şi se acoperă cu îngheţata de vanilie.
acoperă totul cu folie transparentă şi se lasă la congelator cel puţin 1 oră.
pregăteşte ultimul strat, de căpşuni: se taie mărunt căpşunile şi se aşpză într-o oală; se adaugă 200 ml apă şi zahăr.
dau în clocot până se înmoaie şi capătă consistenţă de piure; se pasează prin sită.
lasă să se răcească, se toarnă pe tort, se acoperă şi se dă din nou la congelator.
Pentru glazură, se topeşte ciocolata cu unt; se adaugă zahăr şi lapte şi se dă în clocot până se întăreşte (cca 5 min.).
pregăteşte un aluat din toate ingredientele pentru cornete. Se prăjesc 10 clătite din acest aluat, într-o tigaie de teflon.
Fiecare clătită se răsuceşte imediat sub formă de cornet şi se lasă să se răcească complet. înainte de servire, tortul se scoate din formă şi se toarnă deasupra ciocolata răcită. în mijloc se aşază un cornet cu îngheţată de ciocolată.
Tort de inghetata de vanilie si capsuni
Pofta buna!