Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată
PrinteazaO reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine.
- 1 blat de pandispan din comert
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 200 g smantana
- 150 g zahar
- 200 g ciocolata amaruie
- 500 g visine
Mod de preparare:
Speli vişinele. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi la scurs în strecurătoare.
Dai pe răzătoarea mare 100 g ciocolată. Tai blatul în două foi orizontale.
Fierbi laptele cu 1/2 din cantitatea de zahăr. Baţi ouăle cu zahărul rămas şi le torni în laptele fierbinte.
Amesteci până când crema se mai îngroaşă, apoi iei vasul de pe foc. în crema rece, încorporezi smântână, 50 g ciocolată ruptă în bucăţi şi vişinele.
Intr-o formă detaşabilă de tort, în prealabil tapetată cu folie, torni jumătate din compoziţia rece pentru îngheţată, aşezi unul dintre blaturi, acoperi cu cel de-al doilea blat şi torni restul de cremă.
Acoperi forma şi o introduci în congelator pentru 3 ore.
Inainte de a servi tortul, îl răstorni pe un platou şi îl ornezi cu restul de ciocolată rasă şi câteva vişine.
Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de inghetata cu blat
- reteta tort de inghetata cu visine si ciocolata