Tort de ingheţată cu zmeura

Printeaza

Tort de ingheţată cu zmeura

Ingrediente :

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 100 g zahăr
  • sare
  • 90 g făină
  • 50 g amidon sau întăritor
  • 11/2 linguriţă praf de copt

Pentru îngheţată:

  • 500 g zmeură
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 180 g zahăr pudră
  • 500 ml frişca
  • 1 albuş
  • sare

în plus:

  • 8 linguri gem de zmeură
  • 250 ml frişca
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare:

Tort de ingheţată cu zmeura: Incingeţi cuptorul la 190°C. Ungeţi cu grăsime o formă de guguluf (3 l). Bateţi ouăle, gălbe­nuşul, zahărul, 1 vârf de cuţit de sare.

Cerneţi făina, amidonul şi praful de copt şi încorporaţi-le în ameste­cul de mai sus. Turnaţi aluatul în formă şi coaceţi-l circa 25 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptoru­lui.

Lăsaţi blatul 5 minute să se liniştească în formă. Tăiaţi blatul orizontal de trei ori.  Pasaţi zmeura, su­cul de lămâie, 150 g zahăr pudră, apoi daţi-le printr-o strecurătoare.

Bateţi albuşul şi 1 vârf de cuţit de sare şi turnaţi zahărul pudră în ploaie. Incorporaţi spuma de ou şi piureul de fructe în frişca.

Tapetaţi forma cu folie de celofan. Aşezaţi cel mai mic blat, ungeţi-l cu 2 linguri de gem, apoi turnaţi îngheţata într-un strat de circa 2 cm grosime.

Aşezaţi în acelaşi mod blaturile, gemul şi îngheţata. Finalizaţi cu al patrulea blat şi lăsaţi tortul curca 4 ore la rece.

Scoateţi tortul din frigider cu 30 de minute înainte de servire. Bateţi frişca şi zahărul bine.

Răsturnaţi tortul. Imbrăcaţi-l în frişca şi ornaţi-l eventual cu zmeură şi caramel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.