Tort de inghetata
PrinteazaO reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt, zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca, glazura de ciocolata si capsune.
pentru blat iti trebuie:
- 500 g biscuiti mari
- 1 fiola esenta de rom
- 2 oua
- 200 g unt
- 100 g zahar
pentru crema iti trebuie:
- 500 ml frisca lichida
- 4 oua
- coaja si sucul de la 1 lamaie sau de la 1 portocala
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 100 g zahar
pentru decor iti trebuie:
- 5 linguri frisca (opresti din cantitatea pentru crema)
- 1 plic glazura de ciocolata
- 5-6 capsune mari
Mod de preparare:
Pregatesti blatul:
Sfărâmi biscuiţii. Baţi spumă ouăle cu zahărul şi amesteci cu untul topit.
La final, pui esenţa de rom. Amesteci biscuiţii cu crema obţinută şi torni compoziţia într-o tavă de tort tapetată cu folie de aluminiu sau cu folie de plastic.
Presezi cu o lingură, până se formează o foaie subţire şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Laşi foaia la răcit până prepari crema.
Pregăteşti crema:
Baţi frişca lichidă şi o dai la rece. Freci gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi cu zahărul, până când crema devine densă şi pufoasă.
Baţi albuşurile bine cu un praf de zahăr. Amesteci frişca bătută cu gălbenuşurile, coaja de lămâie şi 2 linguriţe suc de lămâie sau de portocală.
La urmă, adaugi albuşurile bătute şi amesteci uşor până se omo¬genizează.
Peste blat torni crema şi dai tortul la congelator timp de 3-4 ore.
Decorezi:
Prepari glazura conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni peste tortul din congelator. 2 înainte de servire, ornezi cu frişca oprită pentru decor şi căpşunele.
Tort de inghetata
Pofta buna!