Tort inima cu fructe
Printeaza- 200 ml frişca
- un pliculeţ drojdie uscată
- 50 ml apă
- 100 ml lapte
- 300 g făină
- 60 g zahăr tos
- sare
- 80 g unt
- două ouă
- o conservă de cockteil de fructe
- o lingură de cafea instant
- esenţă de rom
- decor pentru prăjituri
- ulei
- 3 linguri de miere
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun ouăle, sarea, zahărul tos, apa şi laptele dulce. Se adaugă drojdia, trei linguri de făină şi se amestecă. Se acoperă pentru zece minute cu un şervet de bucătărie, apoi se adaugă untul topit şi răcit, jumătate din esenţa de rom şi făina.
Se amestecă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se se lasă la dospit timp de cinci minute la loc cald, se aşază într-o tavă pentru prăjituri unsă cu ulei şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu timp de 25-30 de minute, se scoate din tavă şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează, se adaugă restul de esenţă de rom, cafeaua instant şi se amestecă.
Blatul se străpunge din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, se însiropează cu sucul din conservă şi se unge cu cremă. Se aşază fructele din conservă scurse de suc, se adaugă decorul din ciocolată şi se introduce la rece. Zahărul tos se poate înlocui cu trei linguri de miere.
Poftă bună!