Tort-inimioara
PrinteazaTort-inimioara din: unt, zahar, faina, oua, migdale, lamai, praf de copt, capsuni, frisca.
Pentru blat:
- 90 g unt moale
- 90 g zahăr
- 50 g făină
- 2 ouă
- 40 g pudră de migdale
- coaja unei lămâi verzi
- 2 linguri suc de lămâie verde
- 5 g praf de copt
- 100 g căpşuni
Pentru spuma de lamaie verde:
- 200 g iaurt
- 200 g smântână pentru frişcă
- coaja unei lămâi verzi
- 2 linguri suc de lămâie verde
- 100 g zahărpudra
- 2 foi gelatină
Pentru decor:
- 250 ml frişcă lichida
- colorant roşu
- bomboane
Mod de preparare:
Se mixeaza zaharul cu untul până se obţine un amestec spumos. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul, coaja şi sucul de lămâie, făina, migdalele pudră şi praful de copt.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt, se aşază căpşunile şi se dă tava la cuptor pentru 25 de minute. Se lasă apoi să se răcească.
Pentru umplutură, se bate smântână pentru frişcă, iaurtul se amestecă cu zahărul, se adaugă sucul, coaja de lămâie şi gelatina preparată, apoi se toarnă peste frişcă.
Se taie blatul în două, se reaşază cu 3/4 din crema de iaurt la mijloc. Cu restul cremei de iaurt se acoperă numai partea de sus a tortului.
Pentru laterale, se mixează frişca, i se adaugă colorant şi se pune într-o seringă. Se eliberează apoi mici cantităţi sub formă de trandafiraşi.
Se serveşte cu bombonele.
Pofta buna!