Tort insiropat cu ciocolata

Printeaza

18Tort insiropat cu ciocolata din: oua, zahar, cacao, faina, praf de copt, rom, ulei, unt, lapte, nes, nuci, cafea, ciocolata, gelatina, frisca, amidon.

Ingrediente:Tort_insiropat_cu_ciocolata

Pentru blat:

  • 15 ouă
  • 3 căni zahăr
  • 3 căni făină
  • 1 pachet cacao
  • 3 pliculeţe praf de copt
  • 3 linguriţe rase de sare fină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură ulei

Pentru crema de nes:

  • 200 g unt
  • 350 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 2 linguriţe nes
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 fiolă esenţă de cafea
  • 1 ou

Pentru crema de ciocolata:

  • 2 ouă
  • 360 ml lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1 1/2 plic gelatină
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru decor:

  • ciocolată albă şi neagră de menaj sau floricele de ciocolată

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul şi mixezi foarte bine, până se topeşte. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi le amesteci cu albuşurile.

Adaugi treptat făina, praful de copt şi cacaua. Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară înaltă şi o dai la cuptor aproximativ 1 oră.

Laptele, făina, oul şi zahărul le amesteci bine cu mixerul şi fierbi amestecul până se îngroaşă. Adaugi apoi untul, iar după ce s-a răcit adaugi nesul, nucile măcinate fin şi esenţa de cafea.

Amesteci amidonul cu zahărul, adaugi ouăle bătute şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Torni laptele şi fierbi compoziţia la bain-marie, timp de 10-15 minute, după care adaugi ciocolata amăruie, topită.

Mai laşi 10 minute, iei vasul de pe foc şi adaugi gelatina înmuiată (după instrucţiunile de pe plic). Laşi să se răcească, adaugi frişca bătută tare şi esenţa de rom.

Amesteci toate ingredientele şi însiropezi tortul cu siropul rezultat. Aşezi mai întâi blatul, apoi crema de nes, din nou blat şi, deasupra, crema de ciocolată.

Pentru ornare, poţi topi ciocolată de menaj albă şi neagră şi poţi forma fluturi mici şi mari sau poţi decora cu floricele de ciocolată.

Tort insiropat cu ciocolata

Tort_insiropat_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. super tort!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.