Tort insiropat

Printeaza

Tort insiropat din: faina, amidon, zahar, oua, ciocolata neagra, unt, praf de copt, cacao, apa de flori de portocal.

Ingrediente:Tort_insiropat

pentru aluat:

  • 120 g faina
  • 80 g amidon
  • 100 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g ciocolata neagra
  • 25 g unt pentru tava
  • un plic praf de copt

pentru crema:

  • 2 pachete unt
  • 300 g zahar
  • 2-3 linguri cacao

pentru insiropat:

  • 2-3 linguri apa de flori de portocal
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa

 

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă albă, în care se adaugă făina amestecată cu praful de copt, ciocolata topită.şi un pic răcorită şi amidonul.

Se bat albuşurile spumă si apoi se amestecă uşor. Tava se upge cu unt, se toarnă aluatul şi se coace 30 de minute.

Se lasă complet la răcit şi apoi se taie în patru foi.

Pentru sirop, se diluează apa’de flori de portocal în apă clocotită şi zahăr. La mixer, se freacă untul cu zahărul şi cacaua şi se obţine astfel crema.

Intr-o tavă sau pe un platou, se aşază straturi alternative de blat însiropat si cremă care se repartizează în aşa fel încât să rămână şi pentru exterior. Se lasă la rece 4 ore.

Tort insiropat

Tort_insiropat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Vreau si eu din tortul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.