Tort insiropat
PrinteazaTort insiropat din: faina, amidon, zahar, oua, ciocolata neagra, unt, praf de copt, cacao, apa de flori de portocal.
pentru aluat:
- 120 g faina
- 80 g amidon
- 100 g zahar
- 6 oua
- 200 g ciocolata neagra
- 25 g unt pentru tava
- un plic praf de copt
pentru crema:
- 2 pachete unt
- 300 g zahar
- 2-3 linguri cacao
pentru insiropat:
- 2-3 linguri apa de flori de portocal
- 100 g zahar
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă albă, în care se adaugă făina amestecată cu praful de copt, ciocolata topită.şi un pic răcorită şi amidonul.
Se bat albuşurile spumă si apoi se amestecă uşor. Tava se upge cu unt, se toarnă aluatul şi se coace 30 de minute.
Se lasă complet la răcit şi apoi se taie în patru foi.
Pentru sirop, se diluează apa’de flori de portocal în apă clocotită şi zahăr. La mixer, se freacă untul cu zahărul şi cacaua şi se obţine astfel crema.
Intr-o tavă sau pe un platou, se aşază straturi alternative de blat însiropat si cremă care se repartizează în aşa fel încât să rămână şi pentru exterior. Se lasă la rece 4 ore.
Tort insiropat
Pofta buna!
Vreau si eu din tortul asta 🙂