Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao
PrinteazaTort Kodrit Kadir cu lapte si cacao din: lapte, oua, zahar, zahăr vanilat, esenţă de rom, lapte, cacao, ulei, praf de copt, faina, cafea/nes.
Ingrediente pentru crema caramel:
- 800 ml lapte
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 1 esenţă de rom
Ingrediente pentru blat:
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- praf de copt
- 100 g făină
- 3 linguri de cacao
- 1 lingură de cafea/nes
Mod de preparare:
Amesteci într- un vas oul cu zahărul, laptele, uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao cu nes. Amesteci bine.
Pentru caramel, baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi zahărul vanilat, esenţa de rom, un praf de sare şi laptele.
Amesteci bine şi laşi deoparte. într-un alt vas, caramelizezi 5 linguri de zahăr.
Laşi puţin să se întărească şi adaugi caramelul făcut mai devreme. Imediat, torni în mijloc compoziţia de blat.
Va arăta foarte ciudat, pentru că se va împrăştia în tot vasul, însă fiţi fără grijă, la coacere se va ridica la suprafaţă. Introduci vasul în cuptorul încălzit, pentru circa 35-40 de minute.
Pentru o mai bună siguranţă a coacerii, faci testul scobitoarei. Mie mi s-a întâmplat ca blatul să se crape, însă nu a fost nicio problemă.
Când este îgata, scoţi vasul din cuptor Şi laşi blatul să se răcească. Apoi pui platoul pe care vrei să serveşti tortul peste vasul care a fost în cuptor (atenţie ce fel de vas foloseşti) şi, printr-o mişcare rapidă, răstorni tortul.
Vei avea astfel, un tort cu trei straturi: caramel, cremă de zahăr ars şi blat.
Poţi orna tortul şi cu frişca sau fructe de sezon, pentru o variantă mai răcoroasă.
Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao
Pofta buna!