Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate
PrinteazaO reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata.
- 150 g unt moale
- 75 g zahăr
- sare
- 2 ouă
- 100 g faină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 3 linguri alune măcinate
- 125 g nuga
- 2 linguri dulceaţă
- 5 linguri amestec de alune şi nuci caramelizate
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi 100 g unt moale cu zahărul şi un praf de sare până obţineţi un amestec cremos. Incorporaţi ouăle unul câte unul. Cerneţi făina şi praful de copt peste amestecul de mai sus, apoi încoroporaţi alunele.
Umpleţi o formă rotundă de cozonac (0,16 cm) cu aluatul pregătit şi coaceţi-l circa 25 de minute pe nivelul cel mai de jos al cuptorului. La final, răstrunaţi-l şi lăsaţi-l să se răcească. Incingeţi cantitatea de nuga la foc mic şi amestecaţi continuu. Adăugaţi 50 g unt.
Continuaţi să amestecaţi. Tăiaţi prăjitura de trei ori, orizontal. Puneţi 2 linguri amestec de nuga pe primul blat, pe al doilea dulceaţa, pe al treilea 1 -2 linguri nuga, aşezaţi-le unul peste celălalt şi aşezaţi deasupra ultimul blat. îmbrăcaţi prăjitura în restul de nuga, presăraţi bucăţile de alune şi nuci caramelizate şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la rece.
La final, ornaţi-o, eventual, cu tablete de ciocolată.
Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tort krantz reteta originala