Tort la rece
PrinteazaTort la rece din: biscuiti, nuci, unt, frisca, zahar, intaritor pentru frisca, mascarpone, ananas.
- 250 g biscuiţi populari
- 100 g nuci
- 150 g unt
Pentru cremă:
- 400 ml frişca
- 75 g zahăr
- 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca
- 200 g brânză mascarpone
- 1 cutie cu ananas
Mod de preparare:
Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După ce s-a răcorit puţin, adaugă biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul şi nuca tocată. Amestecă uşor, până când untul este absorbit de biscuiţi.
Cu acest amestec, tapetează fundul şi pereţii formei. Apasă bine, cu podul palmei sau cu lingura. Lasă la rece până pregăteşti crema. Bate frişca împreună cu zahărul şi întăritorul. Separat, bate brânza mascarpone, pe care adaug-o în frişcă. La final, bune bucăţele de ananas.
Toarnă crema astfel obţinută peste blatul întărit. Acoperă totul cu frişcă bine bătută. Poţi decora cu puţin sirop de caramel sau de ciocolată. Lasă la rece cel puţin 3 ore.
Poftă bună!