Tort la rece

Printeaza

Tort la rece din: biscuiti, nuci, unt, frisca, zahar, intaritor pentru frisca, mascarpone, ananas.

Pentru blat: Tort la rece

  • 250 g biscuiţi populari
  • 100 g nuci
  • 150 g unt

Pentru cremă:

  • 400 ml frişca
  • 75 g zahăr
  • 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca
  • 200 g brânză mascarpone
  • 1 cutie cu ananas

 

Mod de preparare:

Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După ce s-a răcorit puţin, adaugă biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul şi nuca tocată. Amestecă uşor, până când untul este absorbit de biscuiţi.

Cu acest amestec, tapetează fundul şi pereţii formei. Apasă bine, cu podul palmei sau cu lingura. Lasă la rece până pregăteşti crema. Bate frişca împreună cu zahărul şi întăritorul. Separat, bate brânza mascarpone, pe care adaug-o în frişcă. La final, bune bucăţele de ananas.

Toarnă crema astfel obţinută peste blatul întărit. Acoperă totul cu frişcă bine bătută. Poţi decora cu puţin sirop de caramel sau de ciocolată. Lasă la rece cel puţin 3 ore.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.