Tort de lamaie
PrinteazaTort de lamaie din: piscoturi, smantana dulce, lapte, oua, zahar, gelatina, zeama de lamaie, lamaie, unt, zahar brun, sare.
- 200 g piscoturi
- 500 ml smantana dulce
- 125 ml lapte
- 2 oua
- 125 g zahar
- 25 g gelatina
- 125 ml zeama de lamaie
- 1 lamaie
- 25 g unt
- 2 lingurite cu zahar brun
- sare
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, pune pe foc galbenusurile frecate cu aharul. Toarna laptele, amesteca energic pana ce se ingroasa crema (ca o ciulama), apoi las-o la rece.
Intre timp, pune gelatina in zeama de lamaie si las-o 2-3 minute. Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Adauga smantana (batuta si ea), crema de galbenusuri racita si gelatina dizolvata la bain marie. Pune intr-o forma cu pereti detasabili, de jur imprejur, jumatati de piscot.
Toarna usor compozitia de lamaie si lasa la rece minim trei ore.
Tort de lamaie
Pofta buna!