Tort de lamaie

Printeaza

Tort de lamaie din: piscoturi, smantana dulce, lapte, oua, zahar, gelatina, zeama de lamaie, lamaie, unt, zahar brun, sare.

Ingrediente:Tort_de_lamaie

  • 200 g piscoturi
  • 500 ml smantana dulce
  • 125 ml lapte
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 25 g gelatina
  • 125 ml zeama de lamaie
  • 1 lamaie
  • 25 g unt
  • 2 lingurite cu zahar brun
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, pune pe foc galbenusurile frecate cu aharul. Toarna laptele, amesteca energic pana ce se ingroasa crema (ca o ciulama), apoi las-o la rece.

Intre timp, pune gelatina in zeama de lamaie si las-o 2-3 minute. Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.

Adauga smantana (batuta si ea), crema de galbenusuri racita si gelatina dizolvata la bain marie. Pune intr-o forma cu pereti detasabili, de jur imprejur, jumatati de piscot.

Toarna usor compozitia de lamaie si lasa la rece minim trei ore.

Tort de lamaie

Tort_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.