Tort de lamaie cu mac

Printeaza

Tort de lamaie cu mac din: unt, zahar, mac, lamai, gem, oua, lapte, faina, mascarpone.

 

Ingrediente:

  • 350g unt nesărat Tort de lamaie cu mac
  • 350g zahăr praf
  • 3 linguri cu vârf mac
  • 2 lămâi
  • 70g gem de lămâie
  • 6 ouă
  • 120 ml lapte
  • 350g făină
  • zahăr praf pentru ornat

Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone

 

Mod de preparare: 

Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se ung cu unt şi se tapetează cu făină).

Se freacă unail cu zahărul, până când se obţine o compoziţie cremoasă.

Se adaugă macul, coaja rasă de la cele două lămâi, gemul de lămâie şi gălbenuşurile de ou.

Se amestecă energic mai întâi şi apoi se bate bine compoziţia.

Se adaugă laptele şi apoi faina şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă.

Se bat albuşurile spumă şi când spuma este taie, se încorporează treptat în compoziţia preparată anterior.

Se împarte compoziţia în cele două tăvi, se nivelează cu o lingură şi se pun tăvile la copt, la foc potrivit.

Se înţeapă cu o scobitoare mijlocul hiaturilor pentru a vedea dacă sunt coapte.

Se scot tăvile din cuptor şi se lasă hiaturile la răcit, 5 minute, în tavă, apoi se scot pe un fund de lemn.

Când sunt reci, se poate asambla tortul astfel se pune un blat pe un platou şi se unge cu gem de lămâie.

Deasupra gemului se întinde un strat uniform de brânză mascarpone şi peste ea se pune al doilea blat.

Se presează puţin blatul de deasupra şi apoi se presară cu zahăr praf.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.