Tort de lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de lamaie din: unt, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare, oua, branza dulce, apa minerala, faina, praf de copt, budinca de vanilie, branza dulce, fructe de padure, zahar pudra si suc de lamaie.
aluat:
- 120 g de unt moale
- 100 g de zahăr
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie
- sare
- 2 ouă
- 100 g de brânză dulce
- cca. 50 ml de apă minerală
- 250 g de făină
- 1 linguriţă de praf de copt
topping:
- 1/2 de pachet budincă de vanilie
- 250 ml de lapte
- 2 linguri de zahăr
- 100 g de brânză dulce
- 1/2 de linguriţă de coajă rasă de la o lămâie
- 300 g de fructe de pădure amestecate (căpşune, zmeură, etc)
- 4 linguri de zahăr pudră
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi untul. Adăugaţi treptat zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi praful de sare, iar la final înglobaţi pe rând ouăle. Amestecaţi brânza dulce cu apa minerală şi încorporaţi-o în aluat.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi înglobaţi-le în aluat, care trebuie să fie uşor de întins. Intindeţi-l într-o formă rotundă (0 26 cm) şi coaceţi-l cca. 40 de minute. Lăsaţi-l să se răcească.
Fierbeţi budinca împreună cu laptele şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intindeţi-o peste aluat.
Pregătiţi fructele, tăiaţi căpşunele în jumătate. Aşezaţi-le peste cremă. Amestecaţi zahărul pudră cu sucul de lămâie şi ungeţi prăjitura cu această glazură.
Tort de lămâie
Pofta buna!
Delicios tortul asta