Tort Latte-Macchiato

Printeaza

Tort Latte-Macchiato din: oua, zahar, faina, alune de padure, cacao, praf de copt, lapte, gelatina, crema de ciocolata, mascarpone, smantana,cafea.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 30 g alune de padure macinate
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 75 g crema de ciocolata tartinabila
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smantana
  • 1 lingura cafea instant sau espresso
  • 30 g alune de padure intregi

Mod de preparare:

Separi ouale. Bati albusurile spuma cu 60 g zahar, adaugi galbenusurile si amesteci usor. Faina o amesteci cu alunele macinate, cacaua si praful de copt, apoi le incorporezi in compozitia de oua si adaugi 3 linguri de lapte.

Compozitia obtinuta o pui intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt, nivelezi si dai la cuptor pentru circa 15 minute, la foc mediu (200 grade Celsius).

Lasi apoi blatul sa se raceasca. Pui gelatina la inmuiat intr-un castronel cu apa. Crema de ciocolata o topesti pe baie de abur.

Amesteci branza cu restul de lapte, zaharul ramas si crema topita. Storci gelatina, o dizolvi pe foc si o torni in crema, apoi amesteci bine.

Bati 200 ml de smantana pana se intareste, apoi o adaugi in compozitie. Jumatate din cantitatea de crema o combini cu cafeaua instant, ungi blatul si lasi 15 minute la rece.

Apoi intinzi deasupra restul de crema si pui din nou tortul la rece pentru o ora. Prajesti alunele intr-o tigaie fara grasime, lasi sa se raceasca, apoi le toci marunt.

Bati restul de smantana, intinzi frisca obtinuta peste tort si presari deasupra alunele.

 

Tort Latte-Macchiato

Tort_latte-macchiato

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.