Tort Louise
PrinteazaTort “Louise” din: ciocolata, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, migdale, praf de copt, budinca de cacao, lapte, smantana.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată amăruie
- 5 ouă
- 330 g unt
- 130 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 priză de sare
- 20 g migdale măcinate
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 plic praf de budincă de cacao
- 500 ml lapte şi 200 g smăntănă
- 150 g ciocolată pentru glazură (menaj)
Mod de preparare:
Razi ciocolata amăruie, separi ouăle, iar albuşul îl baţi spumă.
Amesteci 80 g unt cu 80 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi o priză de sare până devine o masă cremoasă.
Adaugi gălbenuşurile, ciocolata rasă, migdalele şi praful de copt. Albuşurile bătute spu-mă le pui în compoziţie cu grijă, apoi torni aluatul într-o formă de tort care a fost tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Când e gata, laşi să se răcească.
Din praful de budincă, 50 g zahăr şi lapte prepari o budincă după reţeta de pe plic şi când e gata, acoperi imediat cu folie transparentă, să nu se formeze deasupra o pojghiţă.
Laşi budinca la răcit. Topeşti ciocolata pentru glazură pe baie de aburi.
Freci spumă 250 g unt, adaugi treptat budinca răcită, dar nu complet, apoi glazura topită.
Tai blatul în două, il ungi pe primul cu aproape jumătate din cremă, pui cealaltă foaie de blat, acoperi cu restul de cremă şi dai la rece pentru circa 2 ore.
Mixezi smântâna cu un plic de zahăr vanilat până se întăreşte şi şpriţezi rozete deasupra tortului.
Mai poţi pune nişte praline mici pentru decor şi pudrezi tortul cu cacao.
Tort “Louise”
Pofta buna!