Tort cu mac si frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu mac si frisca din: oua, unt, zahar praf, mac, lamaie, lapte, faina, unt, frisca, seminte de mac si arahide prajite.
- 6 oua
- 350 de unt
- 350 g zahar praf
- 3 linguri mac
- 2 lamai
- 120 ml lapte
- 350 g faina
- unt si faina pentru tava
umplutura:
- 500 ml frisca
- 50 g seminte de mac
ornare:
- 250 ml frisca
- 25 g seminte de mac
- 100 g arahide prajite
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi un amestec spumos. Adăugaţi în ea macul, coaja rasă de la cele 2 lămâi şi gălbenuşurile, puse pe rând.
Amestecaţi ingredientele şi apoi adăugaţi laptele şi făina. Bateţi albuşurile spumă şi când aceasta se ţine ferm pe tel, adăugati-o în compoziţia preparată anterior, prin răsturnare, nu prin frecare.
Turnaţi amestecul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi un blat la foc potrivit.
Când blatul este copt, scoateţi-l din tavă şi lăsaţi-l la răcit pe un grătar. Tăiaţi blatul în 3 foi, umpleţi foile cu frisca, peste care presăraţi seminţe de mac.
Imbrăcaţi tortul într-un strat gros de Hulala, presăraţi-l deasupra cu seminţe de mac şi cu arahide prăjite şi zdrobite. Ţineţi tortul la frigider până în momentul servirii.
Tort cu mac si frisca
Pofta buna!