Tort cu mac si nuci
PrinteazaTort cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom, lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide.
Ingrediente:
aluat:
- 300 g faina
- 100 g zahar pudra
- putina sare
- 1 ou
- 200 g unt
crema de nuci:
- 300 g miez de nuca
- 200 g zahar pudra
- 4 linguri rom
- 2 oua
crema de mac:
- 100 ml lapte
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri miere
- 250 g mac macinat
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 linguri rom
- 1 ou
crema de mere:
- 500 g mere acrisoare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 50 g zahar
- 50 g stafide
- 150 g spuma de prune
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, zahărul pudră, sarea, oul şi untul tăiat cuburi şi frământaţi-le.
Formaţi o sferă din coca rezultată, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi lăsaţi-o cea 2 ore la frigider.
Măcinaţi miezul de nucă. Amestecaţi-l cu zahărul pudră, romul şi ouăle, apoi aşezaţi crema deoparte.
Pentru crema de mac fierbeţi laptele, zahărul vanilinat şi zahărul
. Adăugaţi mierea, macul, scorţişoara, romul şi oul, apoi lăsaţi crema să se răcească.
Curăţaţi merele, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le mai mare. Amestecaţi-le cu scorţişoara, zahărul şi stafidele.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Intindeţi aluatul şi împărţiţi-l în trei.
Intindeţi o bucată pe rotund şi tapetaţi cu ea o formă (26 cm). Cu a doua bucată formaţi un rulou şi înconjuraţi marginea formei.
Aşezaţi pe rând crema de nuci, de mac şi de mere. întindeţi spuma de prune.
Intindeţi a treia bucată de aluat pe rotund şi aşezaţi-l peste prăjitură. Inţepaţi aluatul cu furculiţa.
Coaceţi prăjitura cea 1 1/2 ore. Lăsaţi-o să se răcească şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Tort cu mac si nuci
Pofta buna!
ce bun e tortul cu mac si nuci, foarte interesanta crema de mac, nu o stiam 🙂