Tort cu mac, stafide si lamaie
PrinteazaTort cu mac, stafide si lamaie din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, sare, praf de copt, oua, faina, seminte de mac, stafide, brânză de vaci, frişcă, zahăr, gelatina, lămâie, portocale, fistic.
Ingrediente:
- 10 linguri unt
- 2 1/2 căni zahăr pudră
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 1 praf sare
- 1 linguriţă praf de copt
- 6 ouă
- 1/2 cană făină
- 1/4 cană seminţe de mac
- 1/4 cană stafide
Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 500 g frişcă
- 250 g zahăr
- 2 pliculeţe gelatină
- 1 lămâie
- felii de la 2 portocale
Pentru ornat:
- feliile de la 1 portocală
- fistic pisat
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Tapetezi o tavă pentru tort cu hârtie de copt. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Mixezi cu untul, jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi coaja de lămâie.
Adaugi, pe rând, sarea şi gălbenuşurile, amestecând continuu.
Combini, separat, făina, seminţele de mac, praful de copt şi stafidele, apoi le încorporezi în unt.
Intr-un recipient separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr pudră şi le încorporezi în celălalt bol, amesteci, apoi torni aluatul în tava pentru copt.
Laşi la cuptor 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Apoi scoţi, îndepărtezi hârtia şi laşi la răcit. Tai blatul în două.
Freci brânza de vaci cu zahărul, cu zeama şi toaja de lămâie.
Pui gelatina la înmuiat în 200 ml de apă aproximativ 10 minute, o dizolvi pe foc şi laşi la răcit.
Intre timp, baţi frişca de la frigider şi o combini cu brânza şi cu gelatina.
Aşezi prima felie de blat pe farfurie, întinzi crema de brânză şi pui deasupra cealaltă felie.
Imbraci tortul cu cremă, apoi ornezi cu felii de portocală şi fistic.
Laşi la frigider 30 de minute, apoi serveşti.
Tort cu mac, stafide si lamaie
Pofta buna!