Tort cu mandarine, capsuni si vanilie

Printeaza

Tort cu mandarine, capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, cacao, budincă de vanilie,budincă de cacao, lapte, compot de căpşune, compot de mandarine (fără pieliţă), lămâi (coaja şi zeama), esenţe de lămâie, frişcă, căpşuni.

 

pentru blaturi:

  • 10 ouă
  • 10 linguri apă
  • 20 linguri zahăr
  • 20 linguri făină
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguriţe cacao

cremă:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 plic budincă de cacao
  • 700 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 2 linguriţe cacao
  • 1 compot de căpşune
  • 1 compot de mandarine (fără pieliţă)
  • 3 lămâi (coaja şi zeama)
  • 2 esenţe de lămâie
  • 1 l frişcă

Ingrediente pentru decor:

  • 500 ml frişcă
  • 500 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Tort cu mandarine, capsuni si vanilie: Faci 2 blaturi, fiecare din câte 5 ouă, unul cu cacao şi unul simplu. Le pregăteşti la fel, doar că în cel cu cacao pui şi cele 2 linguriţe de cacao.

Baţi albuşurile cu 5 linguri de apă până devin spumă, după care adaugi 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină şi 1 praf de copt.

Torni totul într-o tavă tapetată cu făină şi dai la copt. La fel proce­dezi şi cu blatul de cacao. Când blaturile sunt gata, le laşi să se răcească şi apoi le tai pe fiecare în 2.

Pregăteşti budincile din lapte şi zahăr după instrucţiunile de pe plic şi apoi le laşi să se răcească. Faci 3 creme. Amesteci budinca de cacao, gata răcită cu 300 ml de frişcă bătută şi cu cele 2 linguriţe de cacao.

Budinca de vanilie o amesteci cu 300 ml de frişcă bătută şi cu fructele din com­potul de căpşune.

Cea de-a treia cremă, cea de lămâie, o amesteci cu 400 ml frişcă bătută cu coaja de la cele 3 lămâi şi cu fructele din compotul de mandarine.

Pregăteşti şi un sirop din sucul de la cele 3 lămâi, zeama de la cele 2 compoturi, 200 g zahăr şi cele 2 esenţe de lămâie.

Iei tava în care s-au copt blaturile şi o tapetezi cu folie alimen­tară. Blatul de cacao îl însiropezi şi îl umpli cu crema de cacao.

Deasupra lui pui crema de lămâie şi de mandarine. Apoi pui blatul “alb” însiropat şi umplut cu crema de vanilie şi căpşuni.

Dai tava cu tortul la rece pentru circa 2 ore. Când s-a răcit, îl răstorni pe o tavă şi îl decorezi cu căpşune feliate subţire şi cu frişcă.

Poţi îmbrăca căpşunele în ciocolată de menaj. Serveşti tortul foarte rece. Are o aromă şi un gust foarte plăcute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul cu mandarine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.