Tort cu mango si migdale din: oua, mango, migdale, lamaie, ardei, unt, zahar, faina. Ingrediente: 1 mango, curăţat şi tăiat bucăţi 4 ouă, bătute 50 g migdale, măcinate coaja răzuită de la 1 lămâie verde zeama de la 1/2 lămâie 1/2 ardei iute, tocat mărunt 4 linguri sirop de zahăr sau miere 225 g unt, […]
Tort cu mango si crema de branza
PrinteazaO reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si frisca.
aluat:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 50 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 25 g migdale măcinate
umplutură:
- 6 foiţe de gelatină
- 3 fructe de mango coapte
- 1 portocală
- 50 ml suc de portocale
- 350 g cremă de brânză
- 100 g zahăr
- 150 ml frişcă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Bateţi ouăle şi zahărul spumă. încorporaţi făina, praful de copt şi migdalele.
Puneţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (0, 24 cm), coaceţi-l circa 15 minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Curăţaţi 2 fructe de mango, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi fructele bucăţi.
Spălaţi portocala cu apă fierbinte, radeţi-i coaja şi pasaţi-o laolaltă cu bucăţile de mango.
Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o în sucul de portocale, uşor încălzit.
Adăugaţi-o, împreună cu zahărul şi crema de brânză, în piureul de fructe. încorporaţi frişca bătută şi lăsaţi crema rezultată la rece până începe să se închege.
Tăiaţi blatul orizontal, în jumătate. Inchideţi partea de jos într-un inel de tort.
Intindeţi jumătate din cremă, adăugaţi al doilea blat, apoi restul de cremă şi lăsaţi tortul circa 3 ore la rece.
Curăţaţi portocala şi fructul de mango, apoi tăiaţi-le rondele.
Ornaţi tortul cu ele.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Tort cu mango
Tort cu mango din: oua, mango, migdale, lamaie, unt, zahar, faina. Ingrediente: 1 mango, curăţat şi tăiat bucăţi 4 ouă, bătute 50 g migdale, măcinate coaja răzuită de la 1 lămâie verde zeama de la 1/2 lămâie 4 linguri sirop de zahăr 225 g unt 225 g zahăr 175 g făină Mod de preparare: […]
Pofta buna!