Tort Maresal
PrinteazaTort Maresal: oua, zahar, unt, nuci, dulceata de visine, dulceata de nuci verzi, dulceata de cirese, cacao, nes, esenta de migdale, coniac, piscoturi, frisca.
- 8 ouă
- 350 g zahăr
- 400 g unt
- 400 g nuci
- 200 g dulceaţă de vişine, nuci verzi şi cireşe
- 75 g cacao
- 1 plic nes
- 1 fiolă esenţă de migdale
- 100 ml coniac sau lichior
- 200 g pişcoturi
- 200 g frişcă
Mod de preparare:
Intr-un vas aşezat pe baie de aburi, amesteci ouăle şi zahărul, până obţii o cremă ca o ciulama.
După ce se răceşte, o păstrezi în frigider.
Zdrobeşti miezul de nucă şi îl prăjeşti puţin în cuptor.
Incălzeşti într-o cratiţă dulceaţa, iar după ce siropul a redevenit lichid, strecori fructele. Tai mărunt nucile.
Freci spumă 375 g unt moale şi încorporezi treptat crema de ouă şi zahăr, pudra de cacao, nesul, esenţa de migdale, Vi din cantitatea de nuci, coniacul si fructele din dulceaţă.
Ungi cu unt o formă rotundă, de 28 cm, o tape- tezi cu folie de plastic.
Ungi folia cu unt, presari nucile rămase şi aşezi un strat de pişcoturi zdrobite, pe care le însiropezi cu sirop de dulceaţă diluat cu puţină apă.
Torni crema cu unt şi pui deasupra un alt strat de pişcoturi uşor însiropate
. Păstrezi tortul 1 oră în congelator, apoi în frigider până în momentul servirii, când îl vei răsturna pe un platou şi decora cu frişcă.
Tort Maresal
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort maresal