Tort cu marmeladă si crema
PrinteazaO reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune.
pentru blat:
- 300 g faina
- 1 galbenus
- 5 linguri zahar
- 2 linguri otet din vin
- 2 linguri ulei
- 1 lingura untura
- 4 linguri lapte
- 1 pachet praf de copt
- sare
pentru crema:
- 1/4 l lapte
- 1 ou
- 1-1/2 lingura faina
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 250 g marmelada de prune
Mod de preparare:
Pui faina în vasul de frământat, adaugi gălbenuşul, oţetul, untura, uleiul, laptele, praful de copt şi sarea. Frămânţi bine aluatul şi-l împărţi în 6 părţi egale. întinzi foile pe rând, de mărimea tăvii şi le coci la foc potrivit.
Intre timp, faci o cremă de vanilie din lapte, făină, 1 ou, zahăr şi zahăr vanilat, în felul următor: amesteci toate ingredientele şi le pui la fiert până se îngroaşă crema. Freci bine amestecul, să nu se formeze cocoloaşe. Aşezi o foaie de tort pe platou, o ungi cu marmeladă si pui deasupra cea de-a doua foaie, pe care o ungi cu cremă.
Continui tot aşa, alternând umpluturile, un rând de marmeladă cu unul de cremă. Deasupra şi împrejur, acoperi tortul cu cremă şi îl ornezi cu frişca, marmeladă si felii de lămâie.
Tort cu marmeladă si crema
Pofta buna!