Tort cu marmeladă si crema

Printeaza

O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune.

Ingrediente:Tort cu marmeladă si crema

pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri otet din vin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 4 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • sare

pentru crema:

  • 1/4 l lapte
  • 1 ou
  • 1-1/2 lingura faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g marmelada de prune

 

Mod de preparare:

Pui faina în vasul de frământat, adaugi gălbenuşul, oţetul, untura, uleiul, laptele, praful de copt şi sarea. Frămânţi bine aluatul şi-l împărţi în 6 părţi egale. întinzi foile pe rând, de mărimea tăvii şi le coci la foc potrivit.

Intre timp, faci o cre­mă de vanilie din lapte, făină, 1 ou, zahăr şi zahăr vanilat, în felul ur­mător: amesteci toate ingrediente­le şi le pui la fiert până se îngroaşă crema. Freci bine amestecul, să nu se formeze cocoloaşe. Aşezi o foaie de tort pe platou, o ungi cu marmeladă si pui deasupra cea de-a doua foaie, pe care o ungi cu cremă.

Continui tot aşa, alternând umpluturile, un rând de marmela­dă cu unul de cremă. Deasupra şi împrejur, acoperi tor­tul cu cremă şi îl ornezi cu frişca, marmeladă si felii de lămâie.

Tort cu marmeladă si crema

Tort cu marmeladă si crema

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.