Tort marshmallow
PrinteazaTort marshmallow
Ingrediente:
Pentru blat
- 80 g unt
- 1 linguriţă vanilie praf
- 200 g biscuiţi cu unt
Pentru îngheţată:
- 10-15 mini-marshmallow
- 750 ml lapte
- 1/2 lămâie
- 5 gălbenuşuri
- 125 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie
Pentru ornat
- 300 ml frişca
- 150 g glazură amăruie
- câteva mini-marshmallow
Mod de preparare:
Tort marshmallow: Topiţi untul şi încorporaţi praful de vanilie. Fărâmiţaţi biscuiţii şi adăugaţi-i şi pe aceştia. Turnaţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (0,26 cm) şi păstraţi-o la rece.
Tăiaţi bucăţile de marshmallow cubuleţe. Daţi laptele într-un clocot, apoi îndepărtaţi vasul de pe foc.
Spălaţi lămâia şi radeţi-i coaja. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat. Adăugaţi treptat laptele cald peste crema de ou, amestecând continuu.
Incălziţi încă o dată crema, fără să o fierbeţi. Adăugaţi coaja de lămâie, şi lăsaţi totul să se răcească, amestecând din când în când. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi bomboanele tăiate.
Lăsaţi îngheţata circa 4 ore la congelator, dar amestecaţi-o la fiecare oră. Intideţi îngheţata în forma unei cupole peste blatul pregătit şi lăsaţi-o încă o oră la rece.
Inainte de servire întindeţi frişca bătută pornind din mijloc spre exterior. Aşezaţi tortul din nou la rece.
Tăiaţi glazura şi topiţi-o la baie de aburi. înainte de servire ornaţi tortul cu fulgii de ciocolată şi mini-marshmallow.
Pofta buna!