Tort marshmallow

Printeaza

Tort marshmallow

Ingrediente:

Pentru blat

  • 80 g unt
  • 1 linguriţă vanilie praf
  • 200 g biscuiţi cu unt

Pentru îngheţată:

  • 10-15 mini-marshmallow
  • 750 ml lapte
  • 1/2 lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie

Pentru ornat

  • 300 ml frişca
  • 150 g glazură amăruie
  • câteva mini-marshmallow

Mod de preparare:

Tort marshmallow: Topiţi untul şi încorporaţi praful de vanilie. Fărâmiţaţi biscuiţii şi adăugaţi-i şi pe aceştia. Turnaţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (0,26 cm) şi păstraţi-o la rece.

Tăiaţi bucăţile de marshmallow cubuleţe. Daţi laptele într-un clocot, apoi îndepărtaţi vasul de pe foc.

Spălaţi lămâia şi radeţi-i coaja. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat. Adăugaţi treptat laptele cald peste crema de ou, amestecând continuu.

Incălziţi încă o dată crema, fără să o fierbeţi. Adăugaţi coaja de lămâie, şi lăsaţi totul să se răcească, amestecând din când în când. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi bomboane­le tăiate.

Lăsaţi îngheţata circa 4 ore la congelator, dar amestecaţi-o la fiecare oră.  Intideţi îngheţata în forma unei cupole peste blatul pregătit şi lăsaţi-o încă o oră la rece.

Inainte de servire întindeţi frişca bătută pornind din mijloc spre exte­rior. Aşezaţi tortul din nou la rece.

Tăiaţi glazura şi topiţi-o la baie de aburi. înainte de servire ornaţi tortul cu fulgii de ciocolată şi mini-marshmallow.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.