Tort cu mascarpone, dulceata si urda
PrinteazaTort cu mascarpone, dulceata si urda din: mascarpone, urda (ricotta), oua, zahar vanilat, zahar, faina, biscuiţi obişnuiţi, unt, dulceaţă de vişine sau caise.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 250 g urdă (ricotta)
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 120-150 g zahăr
- 1 lingură făină
- 250 g biscuiţi obişnuiţi
- 150 g unt
- dulceaţă de vişine sau caise (300 g)
Mod de preparare:
La început, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul, apoi adaugi mascarpone, urda, zahărul vanilat şi făina.
Toate acestea le torni peste albuşul bătut spumă, dar înainte de a turna gălbenuşul peste albuş, iei o lingură de albuş şi îl păstrezi separat.
Biscuiţii îi pisezi şi îi amesteci cu untul puţin încălzit, după care adaugi lingura de albuş oprită, într-o tavă rotundă pui hârtie de copt, apoi biscuiţii cu unt, întinzând compoziţia pe toată suprafaţa tăvii, cât mai uniform şi o dai la frigider pentru a se întări puţin.
Scoţi apoi tava şi torni albuşul, după care o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute. Laşi să se răcească, apoi decorezi cu dulceaţă şi laşi tortul la frigider până a doua zi.
Pofta buna!