Tort cu mascarpone si fructe

Printeaza

Tort cu mascarpone si fructe din: oua, zahar, zahar vanilinat, sare, apa calda, faina, amidon, piscoturi, cirese, mascarpone, oua, zahar, pudra de cacao.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 6 oua
  • 170 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri apa calda
  • 100 g faina
  • 75 g amidon

pentru umplutura:

  • 25 piscoturi
  • 250 g cirese fara samburi
  • 250 g mascarpone sau alta branza dulce cremoasa
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar

pentru ornat:

  • 3 linguri pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi galbenusuri cu 120 g zahar, zaharul vanilinat,  sarea şi apa caldă, pe care o încorporezi lingură cu lingură.

Baţi albuşurile spumă tare, cu restul de zahăr, in crema de gălbenuşuri, încorporezi spuma de albuşuri, apoi făina şi ami­donul, amestecând de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul 35 de minute, la foc mediu. Pentru umplutură, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o cremă.

Adaugi apoi brânza şi mixezi până omogenizezi compoziţia.

Incorporezi cireşele bine scurse, apoi albuşurile bătute spumă. Tai blatul rece în două foi orizontale. într-o cratiţă cu diametrul de 26-28 cm, pui un blat şi, de jur-împrejurul lui, aşezi vertical pişcoturile.

Torni crema şi acoperi cu al doilea blat, pe care îl presezi uşor pe toată suprafaţa.

Presari pudra de cacao printr-o sită şi consumi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece pentru cel puţin 2 ore.

 

Tort cu mascarpone si fructe

Tort_cu_mascarpone_si_fructe

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.