Tort de mascarpone cu mure

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de mascarpone cu mure din: lichior, foaie de blat, galbenus de ou, zahar, mascarpone, frisca, gelatina, decorgel si fistic.

Ingrediente:Tort de mascarpone cu mure

  • lichior 1 ml
  • foaie de blat  20 g
  • galbenus de ou 20 g (1 buc.)
  • zahar 25 g
  • mascarpone 40 g
  • frisca batuta 40 g
  • gelatina foaie 2 g (1 buc.)
  • decorgel neutru 5 g
  • fistic 5 g

 

Mod de preparare:

Galbenusul de ou se amesteca cu zaharul (15 g) pâna se albete, apoi se adauga mascarponele amestecând lejer. Peste compozitia obtinuta punem frisca batuta si la sfârsit gelatina.

Foile de blat se însiropeaza cu sirop de zahar (ob…inut din 10 g zahar si 10 ml de apa, fiert pâna la primul clocot si apoi racit) amestecat cu licior.

Dupa care se construieste tortul asezând alternativ foile de blat, crema si fructele.

Se lasa la rece aproximativ 2 ore. Se orneaza cu decor din zahar caramelizat si fistic.

Tort de mascarpone cu mure

Tort de mascarpone cu mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.