Tort de mascarpone cu mure
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de mascarpone cu mure din: lichior, foaie de blat, galbenus de ou, zahar, mascarpone, frisca, gelatina, decorgel si fistic.
- lichior 1 ml
- foaie de blat 20 g
- galbenus de ou 20 g (1 buc.)
- zahar 25 g
- mascarpone 40 g
- frisca batuta 40 g
- gelatina foaie 2 g (1 buc.)
- decorgel neutru 5 g
- fistic 5 g
Mod de preparare:
Galbenusul de ou se amesteca cu zaharul (15 g) pâna se albete, apoi se adauga mascarponele amestecând lejer. Peste compozitia obtinuta punem frisca batuta si la sfârsit gelatina.
Foile de blat se însiropeaza cu sirop de zahar (ob inut din 10 g zahar si 10 ml de apa, fiert pâna la primul clocot si apoi racit) amestecat cu licior.
Dupa care se construieste tortul asezând alternativ foile de blat, crema si fructele.
Se lasa la rece aproximativ 2 ore. Se orneaza cu decor din zahar caramelizat si fistic.
Tort de mascarpone cu mure
Pofta buna!