Tort cu mascarpone
PrinteazaTort cu mascarpone din: zahar, faina, unt, oua, mascarpone, zahar vanilinat, coaja de portocale, lichior, cacao.
Ingrediente:
pentru blat:
- 125 g zahar
- 100 g faina
- 75 g unt
- 4 oua
umplutura:
- 500 g mascarpone
- 80 g zahar
- 3 oua
- un pachet zahar vanilinat
- o lingurita coaja rasa de portocale
- 2 linguri lichior Amaretto
servit:
- 100-150 g cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, la bain-marie se amestecă ouăle şi zahărul până ce compoziţia îşi dublează volumul şi devine spumoasă.
scoate de la bain-marie. Se adaugă făina şi untul topit. amestecă si se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt.
coace 30 de minute si apoi se lasă la răcit. Se taie în două, se aşază o parte pe un platou şi se îmbibă cu lichior, câte o lingură pentru fiecare blat.
Ouăle se freacă cu zahărul şi zahărul vanilinat până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă coaja rasă de portocale şi mascarpone.
Pe blatul aşezat pe un platou şi îmbibat cu lichior se aşterne un strat de cremă, al doilea blat şi apoi al doilea strat de cremă se întinde cu lingura, pentru a forma moţurile.
dă la rece pentru 4 ore şi se serveşte presărat cu cacao.
Tort cu mascarpone
Pofta buna!