Tort de mere fara blat, cu ciocolata

Printeaza

Tort de mere fara blat, cu ciocolata

Ingrediente:

  • 7 mere
  • 1/2 pachet de margarina
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 biscuiţi simpli
  • 150 g ciocolată menaj
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Tort de mere fără blat, cu ciocolată: Freci spumă margarina cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la frigider.

In acest timp cureţi merele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zahărul rămas şi cu scorţişoara şi le laşi deoparte 10 minute, ca să se scurgă zeama.

Le căleşti într-o cratiţă pe foc mic până se înmoaie şi nu mai rămâne nici un pic de zeamă.

Pui compoziţia la rece şi în acest timp dai biscuiţii prin maşina de tocat şi-i presari pe un platou. Separat, topeşti şi ciocolata cu uleiul pe baie de aburi.

După ce s-a răcit compoziţia de mere, o răstomi pe platoul cu biscuţii măcinaţi şi-i dai forma rotundă. îmbraci tortul cu ciocolata topită, îl ornezi cu câteva felii de mere şi-l pui în frigider pentru 1-2 ore.

 

 

Poftă bună!

 

 

1 comentariu

  1. Bun tortul de mere. Eu am folosit mere ionatan, sunt mai dulci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.