Tort de mere cu fistic

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere, zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic.

Ingrediente blat:

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 80 g făină

Ingrediente crema:

  • 15 g gelatină
  • 1,5 kg mere
  • 2 plicuri zahăr vanili­nat
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 4 gălbenuşuri
  • 240 g zahăr
  • 250 rml lapte
  • 250 ml vin alb
  • 50 g fistic tocat

 

Mod de preparare:

Se ssepară ouăle. Gălbe­nuşurile se bat cu 1 lin­gură appă fierbinte şi zahăr, Se înghlobează albuşul bă­tut si faina. Aluatul se aşa­ză într-o formă unsă şi se coace 20-25 min. la 180° C. Se lasă să se răcească.

Se curăţă şi se rad 1 kg mere; se călesc cu za­hăr vanilinat şi 3 linguri de suc de lămâie. Se dizolvă înăuntru 10 g gelatină şi se lasă să se răcorească.

Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu 200 g zahăr şi lapte. Se scot şi se amestecă până se răcesc. Se înglobează compoziţia de mere şi se repartizează pe blat. Se dă la rece 2 ore.

Se înmoaie restul de gelatină. Se spală res­tul de mere, se taie sfer­turi, se scot sâmburii şi se taie felii de fruct. Se călesc 2 min. In vin amestecat cu restul de zahăr şi 1 lingură suc de lămâie.

Se scot. Gelatina se dizolvă în vin şi se lasă să se răcorească. Pe tort se aşază mere şi se acoperă cu jeleu. Se pre­sară fistic.

 

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Sorina Apetroiei

    Foarte bun tortul de mere

  2. Bun rau tortul

  3. Sa-mi dai si mie din tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.