Tort de mere cu fistic
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere, zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic.
Ingrediente blat:
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 80 g făină
Ingrediente crema:
- 15 g gelatină
- 1,5 kg mere
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 5 linguri suc de lămâie
- 4 gălbenuşuri
- 240 g zahăr
- 250 rml lapte
- 250 ml vin alb
- 50 g fistic tocat
Mod de preparare:
Se ssepară ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 1 lingură appă fierbinte şi zahăr, Se înghlobează albuşul bătut si faina. Aluatul se aşază într-o formă unsă şi se coace 20-25 min. la 180° C. Se lasă să se răcească.
Se curăţă şi se rad 1 kg mere; se călesc cu zahăr vanilinat şi 3 linguri de suc de lămâie. Se dizolvă înăuntru 10 g gelatină şi se lasă să se răcorească.
Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu 200 g zahăr şi lapte. Se scot şi se amestecă până se răcesc. Se înglobează compoziţia de mere şi se repartizează pe blat. Se dă la rece 2 ore.
Se înmoaie restul de gelatină. Se spală restul de mere, se taie sferturi, se scot sâmburii şi se taie felii de fruct. Se călesc 2 min. In vin amestecat cu restul de zahăr şi 1 lingură suc de lămâie.
Se scot. Gelatina se dizolvă în vin şi se lasă să se răcorească. Pe tort se aşază mere şi se acoperă cu jeleu. Se presară fistic.
Pofta buna!
Foarte bun tortul de mere
Bun rau tortul
Sa-mi dai si mie din tarta asta