Fazan la Cuptor cu Ierburi Aromatice din: fazan, unt, rozmarin, cimbru, salvie, sare, piper, lamaie. Descoperiți arta bucătăriei cu această rețetă de Fazan la Cuptor, în care fazanul întreg este îmbogățit cu unt și un amestec de ierburi aromatice, inclusiv rozmarin, cimbru și salvie. Gătitul lent la cuptor va transforma carnea într-un festin suculent și […]
Tort cu mere si frisca
PrinteazaTort cu mere si frisca din: mere, oua, unt, zahar, faina, dulceata, nuca, scortisoara, frisca.
Ingrediente:
- 8 mere
- 4 ouă
- 1/2 pachet unt
- 7 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 6 linguri dulceaţă
- 8 mieji de nucă
- 1 linguriţă scorţişoară
- frişcă
Mod de preparare:
Tort cu mere si frisca: Intr-o cratiţă aşezi bucăţele de unt şi presari 5 linguri zahăr. Merele curăţate de coajă şi cotoare le aşezi în cratiţă. Amesteci dulceaţa cu scorţişoara şi nucile tăiate mărunt.
Cu această compoziţie umpli golurile rămase prin scoaterea cotoarelor. Le fierbi acoperit, la foc mic, până se înmoaie merele.
De la cele 4 ouă separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le freci cu 2 linguri zahăr şi 2 linguri făină.
Albuşurile le baţi spumă, apoi adaugi 2 linguri făină. Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile şi torni compoziţia peste mere.
Cratiţa o dai la cuptor şi o scoţi când compoziţia este rumenită. Laşi o jumătate de oră să se răcească puţin, apoi răstorni pe o farfurie, astfel încât merele să vină deasupra.
Poţi decora tortul cu friscă.
Pofta buna!
Bouillabaisse: Supa de Pește – O Călătorie Culinară în Inima Franței și Rețeta Originală
Bouillabaisse: Supa de Pește – O Călătorie Culinară în Inima Franței și Rețeta Originală. Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]